Ekonomi

Girişim hızlandırma programı PİLOT 10. dönem mezunlarını verdi

Türk Telekom iştiraki TT Ventures tarafından yürütülen girişim hızlandırma programı PILOT, bu yıl 10. aşama mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 13 işletme, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen PILOT Demo Day etkinliğinde girişimcilik ekosistemi ile bir araya geldi.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi görev edindik. Yerli girişimcilik ekosistemini dünyaya taşıyacak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

PİLOT programının 10. etabını başarıyla tamamlayan 13 ekip, Türk Telekom’un ana destekçisi olduğu AKM’de düzenlenen PILOT Demo Day etkinliğinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacak yenilikçi projeleri ve değer yaratacak fikirlerini sundu.

“GÖREVİMİZ YERLİ TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNİN YÜKSELİŞİNE ÖNCÜ OLMAK”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’yi teknoloji yarışında ileriye taşımak ve dünya markalarını ülkemizden çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2013 yılında başlattığımız Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’un bugün 10. dönemini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. grup şirketimiz TT Ventures çatısı altında yoluna devam etmektedir.Sürmekte olan PİLOT programımız sunduğu imkanlar ve mezunlarının aldığı yatırımlar ile değerli bir marka haline gelmiştir.Bugüne kadar TT Ventures kapsamında işletmelere sağladığımız toplam nakit bazında PİLOT 30 milyon TL’ye ulaştı Ayrıca bu yıl önemli bir adım daha atarak TT Ventures’ın esnek yatırım modelleriyle daha fazla işletmeye ulaşmasını sağlayacak “TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu”nu bu fonla hayata geçirdik. olarak, büyüme potansiyeli yüksek teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmayı ve fon yatırımcılarına stratejik ve finansal faydalar sağlamayı hedefliyoruz.Bu adım, yatırımımızın ilk adımıdır. ent stratejisi. Ancak bu alanda yapacağımız yeni çalışmalarımızla kısa sürede global düzeyde bir yapıya kavuşacağız. Türk Telekom olarak girişimcilerimize ve onların fikirlerine olan inancımızla, yerli girişim ekosistemini dünyaya taşıyacak yatırımlarımıza hız kesmeden çalışarak devam edeceğiz.”

MEZUNLARDAN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ

PİLOT’un 10. turunda 13 ekip, artırılmış gerçeklikten peyzaj işlemeye, sağlıktan blockchain’e, yeni nesil medyadan robotiklere yeni alanlarda teknoloji çözümleri geliştirdi.

Dijital reklam optimizasyonu ve otomasyon platformu olan Adsbot; atlet termal görüntülerini analiz eden ai4sports testi; elektrikli araçlar için güç aktarım analizi Car4Future; kısa sinema izleme taşınabilir uygulaması Cineshort; Müşterinin ses yönetimi platformu Cloud4Feed; endüstriyel yapay zeka-bilgisayar görme sistemleri geliştirme ortamı Inovako; çevrimiçi ebeveyn ve yetişkin danışmanlığı platformu Kidolog; Yapay zeka tabanlı taşınabilir uygulama test platformu olan Pensor; dijital bakım yönetimi platformu ServisSoft; Toplama ve teslimat süreçlerini otomatikleştiren bir çevrimiçi pazar çözümü olan Speedy Market; Belirteç tabanlı bir sportmenlik yönetimi oyun platformu olan Sportimec; dekorasyon mühendisliği uygulaması SugAR Teknoloji ve görsel meditasyon ve deneyim uygulaması Visuate, PİLOT Demo Günü kapsamında sunumlarını paylaştı.

ABD PROGRAMINA KATILMA FIRSATLARI

10. devir girişimleri 12 hafta boyunca 250’ye yakın mentor ile görüşme, Türk Telekom’un iş ilişkilerine erişme ve yatırım alma fırsatı yakaladı. Programı başarı ile tamamlayan gruplardan seçilenler Amerika programına katılma hakkı elde edeceklerdir.

PİLOTUN ŞİMDİYE KADAR 104 MEZUNU VAR

Bugüne kadar PİLOT’tan mezun olan 104 girişime toplam yaklaşık 30 milyon TL nakdi destek sağlanırken, mezun olanların 45’i dışarıdan yatırım alarak proje ve fikirlerini geliştirme fırsatı buldu. Asya’dan Avrupa’ya, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya hemen hemen tüm ülkelerde faaliyet gösteren ve ülkemizin gurur kaynağı olan PİLOT mezunlarının toplam yatırım bedeli 20 milyon dolara yaklaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu